Auto importeren voordelen op een rijtje

Heb je bij een auto importeren voordelen ten opzichte van een auto in Nederland kopen? Ja, dat kan zeker. Tegenwoordig is het ook steeds populairder om een auto te importeren. Voordelen hierbij zijn vaak de prijs en keus. Nederland is een land met relatief hoge belastingen en de keus is veel beperkter dan bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk. Zowel als voordelen bij het auto importeren zitten er natuurlijk ook nadelen aan vast. Laten we deze eerst eens gaan bekijken.

Nadelen auto importeren:

  • Ga je een auto in het buitenland kopen dan moet je wel er eerst naar toe. Nederland is een klein land en de afstanden zijn dan ook vaak niet groot. Heb je in het zuid- of noordoosten van Duitsland of het zuiden van Frankrijk een mooie auto gezien bedenk dan goed dat het meteen een korte vakantie wordt.
  • Vind je een auto buiten de grenzen van Europa dan zijn er ook invoerrechten en wellicht hogere transportkosten de auto in Nederland te krijgen. Het moet dus wel echt die auto waard zijn. Bron: https://fd.nl/werk-en-geld/1237291/grenzen-overschrijden-voor-je-ideale-auto.
  • Spreek je alleen maar Nederland en Engels dan is het toch raadzamer om je auto in Nederland te kopen. Je komt namelijk niet echt ver hiermee in Duitsland en Frankrijk. Natuurlijk is dit anders voor een engelstalig land of in Vlaanderen.
  • Een auto importeren is iets meer werk als dan een auto in Nederland kopen. We doelen hier dan op de administratieve werkzaamheden plus het transporteren. Je kunt namelijk niet met je geimporteerde auto naar huis rijden.

Gelukkig zijn er voordelen bij het importeren van een auto. Deze wegen vaak zwaarder dan de nadelen en daarom is het namelijk ook steeds meer populair. De auto importeren voordelen:

  • De prijs kan een behoorlijk stuk lager zijn voor een occasion of zelfs nieuwe auto. Zelfs na het transport en de BPM kan het een paar duizend Euro opleveren. En op deze manier een paar duizend Euro verdienen wil toch iedereen!
  • Geld besparen is voor veel mensen echt doorslaggevend. Helemaal als het dan gaat om het besparen van de BPM. We weten allemaal dat wel belasting moeten betalen maar als het minder kan dan doen we dat graag.
  • De markt voor auto’s in Nederland is niet klein en er is een goed en groot aanbod. Natuurlijk als je dit vergelijkt met landen zoals Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten dan is Nederland slechts een druppel. En ook in Azië is de markt vele malen groter, echter de auto’s van hier zijn iets minder gewild om zelf te importeren.

Invoer voertuigen bijeenkomst

Kortom gezegd, bij het auto importeren zijn voordelen om financieel gebied vaak doorslaggevend. De keus uit meer opties spreekt ook veel mensen aan maar is toch ondergeschikt. De nadelen worden gemakkelijk als kleine obstakels gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *